VYMĚŇTE SI S NÁMI IKONKY

(něco jako spřátelení, ale trochu jiné)

Recenze - anime

[D.N.ANGEL] - Recenze

3. října 2013 v 14:30 | SNSTeam - Blackie~
Název: D.N.Angel
Alternativní názvy: D・N・ANGEL
Typ: TV série
Rok vydání: 2003
Počet dílů: 26
Stav: Dokončeno
Vysíláno: --- (doplním později)
Hodnocení: 7,83

Ukradnu tvé srdce, jako ostatní klenoty.

Příběh:
Daisuke Niwa je obyčejný 14ti letý chlapec. Má spokojený život, dalo by se říct. Žije s matkou a dědečkem, kteří pro něho vymýšlejí nejrůznější úkoly a pasti, které musi zdolávat. Ke všemu mají důvod. V Daisukeho genech se skrývá velké tajemství a pro rodinu Niwa i bohatství. Daisuke je obdařen zvláštní DNA, která mu umožňuje proměnit se na legendárního zloděje - Darka Mousyho. To on ovšem netuší do svých narozenin. Jak se vypořádá s tímto břemenem.
S tímto darem se mu do cesty připlete i nepřítel. Jak jeho tak Darka. Na školu nastoupí nový student jménem Hiwatari Satoshi, který jak se později zjistí, je obdařen stejnou schopností. A v tu chvíli nastupuje na scénu Krad, Darkův odvěký nepřítel. Ale nenechte se zmást tím, kdo je zde ten dobrý a kdo zlý. Ne vždy značí u anděla bílá křídla to, že je dobrý. Dark se stane terčem jak Krada tak i místní policie, které se nelíbí, že legendární zloděj se opět ukázal. Do toho Daisukeho city zamává i láska v podobě jeho kamarádky Riky Harady. A Riky sestra Risa bude po prvním setkání s Darkem okouzlená zase jím. Jak se Daisuke a Dark vypořádají s neřátely a dívkami, jež je milují?
Názory:
Blackie~: K tomuhle anime jsem se kdysi dlouho odhodlávala. Líbil se mi děj, s tím že jeden kluk má mít když se to vezme 2 osobnosti. Rozhodně ale nelituju toho, že jsem se na to anime podívala ~ Darka jsem si oblíbila, protože je to prostě typickej hezoun ♥ Ach bože ty vlasy ~ *w* Anime bylo vtipné, dojemné a pro mě na konci dokonce i smutné T_T
Ukázka z anime:

[ACCEL WORLD] - Recenze

2. října 2013 v 13:51 | SNSTeam - Blackie~

Název: Accel World
Alternativní názvy: アクセル・ワールド
Typ: TV série
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 24
Stav: Dokončeno
Vysíláno: --- (doplním později)

Hodnocení: 7.86 (anime.akihabara)

Byl prvním avatarem se schopností létat. Přišel o svá křídla, ale rozhodl se získat je zpět.

Příběh:
Haruyuki má těžký život. Je to malý tlustý chlapec, který je šikanován všemi ve škole. Žije ve světě, kde existuje Neuro Linker, který umožňuje připojit se do virtuálního světa. Zkrátka na internet. A to je místo, kam Haruyuki utíká před problémy. Jeho avatar je malé, růžové a tlusté prasátko, přesně tak jak se on sám vidí. Jednoho dne se náhodou začne bavit s nejoblíbenější a nejkrásnější dívkou na škole - Kuroyukihime. Dostane od ní do svého Neuro Linkeru záhadný software a tím mu bude umožněno vstoupit do zrychleného světa (Accel World) a stane se z něho Burst Linker.
Nyní je jeho avatar lepší, stylovější a silnější. Rozhodne se chránit Kuroyukihime a bude ochoten obětovat i to, že se již nikdy nebude moci připojit do Accel World. Stane se hrdinou. První avatar se schopností létat, to je on - Silver Crow.
Setká se s mnoho nepřáteli, ale i přáteli. Tím, že mu Kuroyukihime dodala softvaware, stane se v Accel World jeho rodičem. Když pak Silver Crow zjistí, že Kuroyukihime je jednou ze sedmy králů zrychleného světa, obávaným nelítostným bojovníkem - Black Lotus, bude jí obdivovat ještě více. Kdo by chtěl zklamat krále.











Názory:
Blackie~: Tohle anime mě uchvátilo. Naprosto ! Už jen tím, že hlavní hrdina není ten typický hezounek, co ho každá zbožňuje. Je to realistické, tím, že je šikanován, ale i tak se s ním oblíbená dívka začne bavit a vezme ho po d svou ochranu. Stejně jako SAO je tohle na princip hry, ale líbilo se mi to mnohem víc než SAO. Nikdo neumíral. Jediné co pro někoho bylo hrozné, bylo když přišel o Burst Linker a nebo o nějakou vzácnou schopnost. Ty boje, ti avataři *w* Oh bože !! ♥

Ukázka:

[KUROKO NO BASKET] - Recenze

22. září 2013 v 13:32 | SNSTeam - Ai Eater no Kuroyake
postavy x galerie x online x ke stažení


Název: Kuroko no Basket
Alternativní názvy: Kuroko no Basuke, 黒子のバスケ
Typ: TV série
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 25
Stav: Dokončeno
Vysíláno: 08.04.2012 - 22.09.2012
Hodnocení: 8.66 (http://myanimelist.net)

Jedno hřiště. Jeden hráč. Jeden míč. Jedna hra. Teď nastávají problémy.


Příběh:

Tetsuya Kuroko - obyčejný středoškolák, kterého si mnohdy ani nevšimnete, byť stojí před vámi. Ovšem zas tak obyčejný není. Byl šestým členem pétičlenného basketbalového dream teamu v Japonsku. A pokud vám to přijde divné, jste tu špatně. Kuroko však má jednu vadu na kráse. Jeho střelba je sice sto procentní, záleží na tom, z jakého to bereme úhlu. On totiž na 100% mine. Zato jeho přihrávky jsou excelentní. Spousta hráčů si ho ani nevšimne a on vždy vidí volného hráče. Takže pokud chcete sledovat jeho výsledky, začněte fandit novému týmu - fanděte Seirinu!

Názory:

AI: Hned, jak jsem viděla, že se začíná překládat nové anime - ke všemu o basketu - neváhala jsem a hned jsem si šla sednout ke compu a dívat se na KnB =D Při openingu jsem se začal šťastně smát a nepřestalo to až do konce. Hned jsem si zamilovala Kuročka (a taky to, jak Kise říká Kurokocchi =3). Taky mě hrozně potěšilo, že se tam ,,nezkomolují" pravidla basketu, všichni házej při střelbě zápěstí jak maj.. no prostě, tohle anime neurazí žádnýho hráče basketu a jenom ho doporučuju. =33













Ukázka z anime:



[PARADISE KISS] - Recenze

18. září 2013 v 20:42 | Shio Usami Akira


Název: Paradise Kiss
Alternativní názvy: parakiss, パラダイス・キス
Typ: TV série
Rok vydání: 2005
Počet dílů: 12
Stav: dokončeno
Vysíláno: 14.10.2005 - 30.12.2005
Hodnocení: 8.02/10 (myanimelist.net)

Tohle místo, které vypadá jako sklep ... nazývají ateliérem.


Příběh:

Yukari Hayasaka je obyčejná japonská dívka, která studuje prestižní střední školu v Tokiu. V době, kdy se příběh začíná odehrávat má před závěrečnými zkouškami - proto navštěvuje noční školu, kde pečlivě, aby se dostala na vysněnou univerzitu. Problém je však v tom, že vysněná není pro ni, ale její matku, která sama v životě ničeho nedosáhla, takže po svých dětech chce jen ty nejlepší výsledky. Samotná Yukari vlastně ani neví co chce, a proto matku na slovo poslouchá, protože stejně nemá cíl, ze kterým by šla. Jednoho dne se však stane něco, co jí naprosto změní život. Na přelidněné ulici na ni začne hulákat týpek, který pořád dokola opakuje, že je naprosto ideální. Yukari mu ale rázně ukáže, že o nic nemá zájem a přestane ji obtěžovat, když se na jejího pronásledovatele otočí, spatří šíleně oblečeného punkera a okamžitě se poleká a začne utíkat pryč. Ke její smůle však ve vší nepozornosti vrazí do záhadné ženy a poté omdlí. Probudí se na úplně neznámém místě plném neznámých lidí, které v životě neviděla a nejspíš ji unesli. Po chvilce však zjistí, že je to skupina studentu z umělecké školy, kteří hledají modelku pro jejich závěrečnou práci - šaty. Yukari okamžitě odmítne, protože se musí připravovat na zkoušky a na pitomosti prý čas nemá. Odejde, ale ve všem tom vzteku a zmatení si nevšimne, že jí vypadl studentský průkaz, kvůli kterému se tam bude muset vrátit. Yukari si pomalu začíná uvědomovat, že možná tohle by mohl být její sen a čeká ji těžké rozhodnutí - univerzita nebo modeling? Co na to však řekne její přísná matka?

Názory:

SHIORI: Hned jak sem tohle anime uviděla, okamžitě sem si ho zamilovala. Mám ráda anime, které se věnují nějakému umění (hudba, návrhář, malíř..). Navíc je Paradise Kiss od stejné autorky jako anime Nana, takže si asi dokážete představit, co můžete očekávat. Příběh mě naproto chytil za srdce a já ty díly hltala jako blázen. Kresba je opravdu jedinečná a soundtracky úžasné. U tohoto anime se nasmějete, ale i nabrečíte - nic pro citlivky, ale určitě to doporučuju.

Blackie~: SRDCOVKA! Prostě jasná ! Anime stvořené pro mě :) Hudba byla úžasná a navíc umělecké téma bylo dokonalé. Tvorba šatů~ Úžasné postavy, božské písničky, dojemné i srdcervouucí momenty *¬* A jako třenička na dortu George ♥


Ukázka z anime:

[SWORD ART ONLINE] - Recenze

16. září 2013 v 15:29 | SNSTeam - Shiori Akira


Název: Sword Art Online
Alternativní názvy: SAO, S.A.O, ソードアート・オンライン
Typ: TV série
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 25
Stav: dokončeno
Vysíláno: 08.07.2012 - 23.12.2012
Hodnocení: 8.31/10 (myanimelist.net)

Tahle hra není něco, co jenom hraješ.


Příběh:

V roce 2022 přichází na světlo světa jedinečná a dlouho očekávaná hra s názvem Sword Art Online. Jedná se o první hru typu VRMMORPG (Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game), která se neovládá myší a klávesnicí, ale speciálním přístrojem (helmou) zvaným Nerve Gear. Je to jednoduché - hráči si jednoduše nasadí Nerve Gear na hlavu a ten přenese jejich mysl do hřáčovi postavy ve hře - v té chvíli se virtuální svět stává naprosto reálným prožitkem. Díky téhle jedinečné vymoženosti se hra v den jejího vydání asi za minutu vyprodala. Jedním ze šťastlivců, kteří hru stihli zakoupit, je i Kirigaya Kazuto - ve hře znám pod přezdívkou Kirito. Kirito je naprostý herní maniak a introvertní člověk. Hned jak se spustil herní server ani chvilku neváhal a ihned se připojil do hry. Konečně je opět zpátky, v jeho vysněném světě - světě, kde ho lidé uznávají. Chvilku poté, co se objeví na náměstí Města začátků se seznámí s úplným nováčkem Kleinem, který ho poprosí o pomoc - jelikož Kirito vypadá, že to tu už dobře zná. Po chvilce váhání však Kirito kývne a odejdou na louku, kde Kleina učí jak útočit a další důležité rady pro začátek hry. Den utekl rychle a slunce pomalu zapadá - výuka končí. Klein poděkuje svému učiteli se slovy, že mu domů přivezou za 10 minut pizzu, takže bude muset jít otevřit. Otevře herní menu, kde se lze odhlásit, ale po chvilce si něčeho všimne - tlačítko pro odhlášení tam vůbec není. Oba se trochu vylekají, ale řeknou si, že je to jen chyba ve hře, a tak čekají, až to někdo spraví. Když však začnou na kostelní věži náměstí odbíjet hodiny, hra automaticky všechny hráče teleportuje zpátky na ono náměstí. Všichni shromáždění jsou zmatení - obzvláště v tu chvíli, kdy celá obloha zčervená a před nimi se objeví obrovský hologram, který se představí jako Kayaba Akihiko - tvůrce celého SAO. Namísto příjemného přivítání do hry je čeká šok. Kayaba všechny přihlížející seznámí se základním principem SAO - neodhlášením. Všichni hráči jsou tutiž v pasti a nemůžou ze hry ven - a pokud se pokusí vypnout Nerve Gear u nich doma, přístroj vyšle do jejich mozku silný elektrický výboj a hřáči budou ihned usmrceni. Je tu jen jedno řešení, jak se dostat ven - dohrát celou hru tím, že se dostanou až do stého patra, kde je čeká finální boss, jehož poražení je dělí od svobody. Boj o život začíná a oběti neustále rostou ...

Názory:

SHIORI: Nejpopulárnější anime roku 2012 jistě nedostalo své hodnocení jen tak. Co se týče příběhu, tak to bylo něco zcela nového ( i když pár anime tohoto typu bylo, ale tak úspěšné ani zdaleka nebyly). Já jakožto hráč her jsem z toho byla naprosto unešená, protože tuhle technologii bych si opravdu moc chtěla vyzkoušet (ale s přístupem k logoutu :D). Docela sem jim záviděla, když běhali po tom nádherném světě a zabíjeli tam meči příšery a plnili různé úkoly. Jinak soundracky k anime jsou úžasné, kresba taky. Jediné, co mi možná trochu vadí je věk hlavních hrdinů - na začátku 15 let - to sou prostě malí šušni :D:D Ale tak ok ... tolik roků má většina postav z anime. No rozhodně stojí se na to podívat.

Blackie~: SAO prostě hit :D Jo jako vždy jsem se na to nechtěla kokat, protože o tom každý básnil, ale nakonec jsem se přemluvila a podívala se na to. Byla jsem nadšená, každej díl byl jinej, zajímavej, plnej akce. Kirito byl boží, prostě miláček všech. Asunu jsem moc nemusela, ale nakonec jsem si oblíbila i jí. Dokonce jsem si u SAOčka pobrečela a že to byli krokodýlí skzy T_T Ovšem zklamala mě druhá část, která se odehrávala v ALFHHEIM, už mi to prostě přišlo o ničem a koukala jsem se jen proto, aby jsem to dokoukala.


http://31.media.tumblr.com/tumblr_mb4yg3UmWw1re9c14o1_500.gifhttp://24.media.tumblr.com/307f6d48519fef6236155c774a4c04bb/tumblr_mgt3qpc1g31rikjd2o1_500.gif












Ukázka z anime:

[SEIKON NO QWASER] - Recenze

9. září 2013 v 12:19 | SNSTeam - Blackie~
postavy x galerie x online x ke stažení

Název: Seikon no Qwaser (The Qwaser of Stigmata)
Rok vydání: 2010
Počet dílů: 24
Žánr: Ecchi, akční, komedie, podle mangy, supersíla
Stav: Dokončeno
Hodnocení: 7,25/10

"ŽELEZO JE TADY !"


Obsah:
Vše se točí kolem St. Mikhailovi Akademie, ve které byyl ředitel Yamanobe Yudai, který zmizel a zanechal po sobě své dvě dcery. Nevlastní dceru Mafuyu Oribe a milovanou Momo Yamanobe.
Mafuyu cítí k Momo silné pouto a proto sama sobě slíbila, že ji bude ochraňovat a proto pilně trénuje boj s bambusovým mečem. Jednoho dne obě narazí na malého bělovlasého chlapce - Alexantra Nikolaeviche Hella. Téhož večera onen chlapec zmizí z jejich domu a Mafuyu se ho vydá hledat do kostela, ale napadne ji neznámá osoba. Před jistou smrtí jí zachrání právě Alexander spolu s Terezou Beria, která jí následně vysvětlí, že Alexander je Qwaser.
Alexander (zkráceně Sasha-kun) ovládá Železo. A tak se St. Mikhailova Akademie stane bojištěm mezi Qwasery Athose a Adepty.
Každý Qwaser ovládá jiný prvek a svou sílu zvětšují sáním mléka Soma, obsaženého v ženských prsech. Každé Soma mléko je jiné. Proto se říká, že každý Qwaser potřebuje svou vlastní Terezu.
Qwaserové Athose bojují celá léta proti Adeptům aby ochránili tajemnou ikonu Tsarytsin Theotokos, která by umožnila Adeptům přetvořit vět k jejich obrazu.

Názory:

BLACKIE~ : Tohle anime je prostě moje láska. Sasha-kun je naprosto k sežrání. Po tomhle anime jsem si pořád přála, aby jsem mohla také ovládat nějaký prvek~ Hrozně se mi líbilo zpracování toho všeho :D Ty boje bomba, taky to bylo vtipný ~ I am Sasha x Mafuyu fan ♥

SHIORI: Díky této recenzi a vědomí, že to vidělo hodně lidí z mého okolí jsem se rozhodla stáhnout si první díl a podívat se na to úžasné anime. Ale abych pravdu řekla, tak mě to vůbec nezaujala (možná je to tím, že to byl jen první díl), ale přijde mi to strašně ulítlé a divné - ale nejpíš se na to někdy dodívám, abych vám tu mohla odprezentovat svůj celý zážitek z tohoto dost zvláštního anime.


Ukázka z anime:

[INU X BOKU SS] - Recenze

15. srpna 2013 v 14:38 | SNSTeam - Luka
postavy × galerie × online × ke stažení

Název:
Inu x Boku SS
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 12
Vysíláno: 13.1.2012 - 30.3.2012
Žánr: Komedie, Romantika, Mystika, Shounen
Stav: dokončené
Hodnocení: 7.83/10

"Everything is S or M!"

Obsah:
Každý fanoušek anime určitě ví, že v Japonsku je spousty potomků lidí a nadpřirozených bytostí. Smíšená krev dává velké výhody, podobné klany už se dávno stali tajnou aristokracii s přísným kodexem cti a chování. Patnáctiletá Ririchiyo Shirakiin od dětství měla ostrý a svárlivý charakter, neboť se její démonické vlastnosti projevovali čím dál častěji. Kvůli tomu se dívka rozhodla, až postoupí na střední školu, tak se odstěhuje, aby se vyznala v sobě a naučila se komunikovat s ostatními lidmi. Nakonec se přestěhovala v luxusní hotel, kterému lidé říkali "Strašidelný dům". Ririchiyo došlo, že to není jen nějaká obyčejná přezdívka tomu domů, ale že to mělo i skrytý smysl. A tím bylo to, že v tom hotelu nebyla jen ona napůl člověk a napůl démon, ale i mnoho dalších zdejších obyvatel. Jejích rodiče je tam nechávali prožívat a zároveň jím poskytují komfort a ochranu. Za tímto účelem každému hostu byl přidělen vlastní komorník, který se staral o bezpečnost hosta. Kdo však dokáže všechno vydržet, ochránit, vyplnit každý rozkaz a celkově se postarat o poludémona? No přece nikdo jiný než doopravdický démon. A jestli ten démon není jen pilně pracující komorník, ale ještě milující osobnost? Doufám, že vám je hned jasné kam tím mířím. Naše mladá hrdinka zde prožívá opravdu zábavný život.

Názory:

Luka: Moc se mi tohle anime líbilo, jelikož mám strašně ráda ještě romantiku tak to prostě.. (。♥‿♥。) rozhodně můžu doporučit (ノ゚▽゚)ノ

Ukázka z anime:

[AO NO EXORCIST] - Recenze

8. srpna 2013 v 15:17 | SNSTeam - Blackie~
postavy x galerie x online x ke stažení

Název: Ao no Exorcist
Alternativní názvy: Blue Exorcist, Ao no Futsumashi, 青の祓魔師(エクソシスト)
Typ: TV série
Rok vydání: 2011
Počet dílů: 25
Stav: Dokončeno
Vysíláno: 17.04.2011 - 02.10.2011
Hodnocení: 8.11/10

Obsah:

Běžně by se mezi těmito dvěma světy nemělo dát procházet či cestovat. Démoni s do lidského světa dostanou tím, že posednou lidské tělo. Ovšem Satan má takovou moc, že žádné těělo, které posedne dlouho nevydrží. Kdysi měl děti s lidskou ženou a jeho plánem bylo, že jedno z jeho dětí u kterého se projeví démonské schopnosti bude moci použít jako schránku. Proto byl Rin neustále pod dohledem a jeho démoní plameny byli zapečetěny do katany. Bohužel Rin při jednom incidentu, kdy Satan posedl Otce Fujimota (muž jež jeho a jho dvojče vychovával), proto aby ho Rin zachránil vytáhl katanu z pochvy a jeho moc se opět probudila. Yukio byl klidný chlapec a nevyvolával a vždy byl milí a dobře se učil Rin byl pravý opak. Se slzami v očích kdysi Rin přísahal, že se stane nejsilnějším exorcistou a nakope Satanovy prdel. Nastoupí na Akademii Pravého Kříže, kde je ředitelem přítel otce Fujimota - Mephisto. Ujme se Rina a jeho moci a nakonec se ukáže, že z Yukia bude velmi dobrý učitel a taktéž exorcista. Stejně tak jako Rin i on si něco slíbil a to, že ochrání svého bratra.

Názor:

BLACKIE~: Bože tohle anime se staalo mou srdcovkou hned jak jsem viděla první díl. Okamžitě jsem si zamilovala Yukia. Byl to takový ňunínek ! :3 Rin byl taky super, ale přece jen Yukio měl něco do sebe :3 Příbh byl super, pořád se něco dělo. Byli tam i dost vtipné chvilky. A Shura byla božská ♥ Od toho se ukázala moje posedlost pairingem Yukio x Shura ♥

LUKA: Zbožňují kresbu, zbožňují příběh, zbožňují Rina a nikomu ho nedám (*≧m≦*)

SHIORI: Jedno z mých oblíbených anime. Je to fakt šílená sranda navíc příběh je opravdu super. Jediné, co mi tam vadí je Yukio, protože jeho povahu fakt nemám ráda a nejradši bych ty scénky s ním přetáčela. Opravdu to anime doporučuju - fakt vás to chytne i za srdce (pokud se v hlavním hrdinovi uvidíte jako já).






















Ukázka z anime:

[BLEACH] - Recenze

7. srpna 2013 v 18:39 | SNSTeam - Ai Eater no Kuroyake
postavy x galerie x online x ke stažení
Název: Bleach, ブリーチ
Rok vydání: 2001
Počet dílů: 366
Vysíláno: 2004 - 2012
Žánr: akce, komedie, shounen, nadpřirozeno,
Stav: dokončeno
Hodnocení: 7.25/10

,,Smrt není sbohem.."

Obsah:
Ichigo Kurosaki - na pohled obyčejný středoškolák, kterého většina lidí šikanuje, kvůli tomu, že má zrzavé vlasy. Ovšem, že tak obyčejný není. Vidí totiž duchy. Svůj volný čas si krátí mlácením zlých spolužáků, kteří tyto duchy ponižují a vypomáháním v rodinné nemocnici. Jednoho krásného dne potká Rukiu Kuchiki - holku v kimonu s katanou v ruce, která je celá pryč z toho, že ji Ichigo vůbec vidí. A tak se připlete k zneškodnění hollow (což je zlý duch). A taky schodou okolností mu Rukia bude nucena předat svou sílu. A tak tu máme nového Shinigamiho Ichiga. Ze začátku sice Shinigami být nechce - ale rychle změní názor, sesbírá partu podobných lidí a velké dobrodružství může začít!

Názory:

Ai: Tak, já jelikož věrný zastánce shounenů musím opět chválit =3 =D Musím říct, že mě tohle anime baví mnohem víc než třeba Naruto. I když taky musím uznat, že kdyby to nebylo tak extrémně ,,shounenovské" bylo by to o něco lepší. Anime i manga by se mohly více zaobírat tím, co je po smrti.. Každopádně, Bleach je klasika, takže aspoň jeden díl je povinnej! =D =33

Blackie~: Ze začátku nic moc :D To uznávám. Ale jakmile se dostavili Arrancaři okamžitě jsem to žrala !!! Grimmjow :3 Ale jinak je t pro mě anime o stále samém. Někoho zabijou, někoho unesou a Ichigo ho zachrání atd. Jakmile Arrancaři nebyli nebavilo mě to i když Shiro tam byl stále :D Anime je to sice dobrý, ale nepatří ani do mých TOP 10

Luka: Tohle anime milují od začátku až do konce ヾ(´(エ)`ノ゙ prostě stojí za zhlédnutí! o(=^‥^=)b

Ukázka z anime:

[FULLMETAL ALCHEMIST - BROTHERHOOD] - Recenze

5. srpna 2013 v 10:56 | SNSTeam - Blackie~

Název: Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Rok vydání: 2009 - 2010
Počet dílů: 64
Vysíláno: 2010
Žánr: Akční, dobrodružné, drama, fantasy, magie, podle mangy
Stav: Dokončeno
Hodnocení: 9,31 / 10

Chceme-li něco získat, musíme obětovat něco ve stejné hodnotě. To je první zákon alchymie.

Zákonu o rovnosti výměny.

Obsah:
Ocelový alchimista Edward Elric a to velké brnění vedle něho je jeho mladší bratr Alphonse. Stále mají stejný cíl, který je posouvá sttále dál - najít Kámen Mudrců a vrátit svá těla zpět o která přišli, když porušili jedno z největších tabu. Pokusili se o lidskou transmutaci a doufali, že přivedou zpět k životu svou mrtvou matku. Neúspěšně. Jediná cesta jak najít kámen je stát se armádním psem. A tak do Edward zkusí a nakonec se stane nejmladším alchymistou v armádě. Ovšem k získání kamene je zapotřebí obětovat lidské životy. Protože se jako malý podíval při transmutaci za Bránu, je schopen vykonávat alchymii bez transmutačního kruhu. Čímž je pro ostatní alchymisty ještě více zajímavým. Do cesty se jim postavý homunkulové - umělé duše vytvořené "otcem", aby mu sloužili a byli jeho loutkamy.
Na své cestě se bratři Elricové musí postavit mnoha nepřátelům a nakonec i samotným členům armády.

Názory:

Blackie~: Brotherhood jsem si zamilovala už prvním dílem! Styl kresby byl lepší než u předešlé série, navíc se mi moc líbilo, že se děj drží mangy. Edward byl vyspělejší a už to nebylo takové to ucho :D Al byl podle mě stejný, ale i tak silnější. Tentokrát se děj zaměřil i na homunkuli, což bylo taky super, protože se neukázali jen jako ti záporáci. Hlavně Greed byl celkoově lepší :3 Prostě tohle u mě vede na celé čáře !! :) Edík byl sladký jao vždy a během celého anime rostl a měnil se z malého kluka na muže.

Luka: Tohle anime.. to je prostě něco! (´∇ノ`*)ノ rozhodně patří mezi moje oblíbené a není možné aby nějaký pořádný otaku tohle neviděl! Jestli se považujete za otaku či japanofila nebo jak se tomu dneska řiká tak prostě tohle anime musí být u vás na anime listu!! Prostě musí (ノ´ー`)ノ

Ai: Tohle anime se mi hrozně líbilo. ^^* Příběh krásnej, je to klasika, aspoň jeden díl musíte vidět. =) Každopádně se mi moc nelíbila kresba, postavy se mi zdály výškově hodně malé a tlustší ='D Ale rozhodně ho doporučuju! =33

Ukázka z anime:

 
 

Reklama