VYMĚŇTE SI S NÁMI IKONKY

(něco jako spřátelení, ale trochu jiné)

[SWORD ART ONLINE] - Recenze

16. září 2013 v 15:29 | SNSTeam - Shiori Akira |  Recenze - anime


Název: Sword Art Online
Alternativní názvy: SAO, S.A.O, ソードアート・オンライン
Typ: TV série
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 25
Stav: dokončeno
Vysíláno: 08.07.2012 - 23.12.2012
Hodnocení: 8.31/10 (myanimelist.net)

Tahle hra není něco, co jenom hraješ.


Příběh:

V roce 2022 přichází na světlo světa jedinečná a dlouho očekávaná hra s názvem Sword Art Online. Jedná se o první hru typu VRMMORPG (Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game), která se neovládá myší a klávesnicí, ale speciálním přístrojem (helmou) zvaným Nerve Gear. Je to jednoduché - hráči si jednoduše nasadí Nerve Gear na hlavu a ten přenese jejich mysl do hřáčovi postavy ve hře - v té chvíli se virtuální svět stává naprosto reálným prožitkem. Díky téhle jedinečné vymoženosti se hra v den jejího vydání asi za minutu vyprodala. Jedním ze šťastlivců, kteří hru stihli zakoupit, je i Kirigaya Kazuto - ve hře znám pod přezdívkou Kirito. Kirito je naprostý herní maniak a introvertní člověk. Hned jak se spustil herní server ani chvilku neváhal a ihned se připojil do hry. Konečně je opět zpátky, v jeho vysněném světě - světě, kde ho lidé uznávají. Chvilku poté, co se objeví na náměstí Města začátků se seznámí s úplným nováčkem Kleinem, který ho poprosí o pomoc - jelikož Kirito vypadá, že to tu už dobře zná. Po chvilce váhání však Kirito kývne a odejdou na louku, kde Kleina učí jak útočit a další důležité rady pro začátek hry. Den utekl rychle a slunce pomalu zapadá - výuka končí. Klein poděkuje svému učiteli se slovy, že mu domů přivezou za 10 minut pizzu, takže bude muset jít otevřit. Otevře herní menu, kde se lze odhlásit, ale po chvilce si něčeho všimne - tlačítko pro odhlášení tam vůbec není. Oba se trochu vylekají, ale řeknou si, že je to jen chyba ve hře, a tak čekají, až to někdo spraví. Když však začnou na kostelní věži náměstí odbíjet hodiny, hra automaticky všechny hráče teleportuje zpátky na ono náměstí. Všichni shromáždění jsou zmatení - obzvláště v tu chvíli, kdy celá obloha zčervená a před nimi se objeví obrovský hologram, který se představí jako Kayaba Akihiko - tvůrce celého SAO. Namísto příjemného přivítání do hry je čeká šok. Kayaba všechny přihlížející seznámí se základním principem SAO - neodhlášením. Všichni hráči jsou tutiž v pasti a nemůžou ze hry ven - a pokud se pokusí vypnout Nerve Gear u nich doma, přístroj vyšle do jejich mozku silný elektrický výboj a hřáči budou ihned usmrceni. Je tu jen jedno řešení, jak se dostat ven - dohrát celou hru tím, že se dostanou až do stého patra, kde je čeká finální boss, jehož poražení je dělí od svobody. Boj o život začíná a oběti neustále rostou ...

Názory:

SHIORI: Nejpopulárnější anime roku 2012 jistě nedostalo své hodnocení jen tak. Co se týče příběhu, tak to bylo něco zcela nového ( i když pár anime tohoto typu bylo, ale tak úspěšné ani zdaleka nebyly). Já jakožto hráč her jsem z toho byla naprosto unešená, protože tuhle technologii bych si opravdu moc chtěla vyzkoušet (ale s přístupem k logoutu :D). Docela sem jim záviděla, když běhali po tom nádherném světě a zabíjeli tam meči příšery a plnili různé úkoly. Jinak soundracky k anime jsou úžasné, kresba taky. Jediné, co mi možná trochu vadí je věk hlavních hrdinů - na začátku 15 let - to sou prostě malí šušni :D:D Ale tak ok ... tolik roků má většina postav z anime. No rozhodně stojí se na to podívat.

Blackie~: SAO prostě hit :D Jo jako vždy jsem se na to nechtěla kokat, protože o tom každý básnil, ale nakonec jsem se přemluvila a podívala se na to. Byla jsem nadšená, každej díl byl jinej, zajímavej, plnej akce. Kirito byl boží, prostě miláček všech. Asunu jsem moc nemusela, ale nakonec jsem si oblíbila i jí. Dokonce jsem si u SAOčka pobrečela a že to byli krokodýlí skzy T_T Ovšem zklamala mě druhá část, která se odehrávala v ALFHHEIM, už mi to prostě přišlo o ničem a koukala jsem se jen proto, aby jsem to dokoukala.


http://31.media.tumblr.com/tumblr_mb4yg3UmWw1re9c14o1_500.gifhttp://24.media.tumblr.com/307f6d48519fef6236155c774a4c04bb/tumblr_mgt3qpc1g31rikjd2o1_500.gif












Ukázka z anime:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Saki Saki | E-mail | Web | 16. září 2013 v 17:10 | Reagovat

SAO je rozhodne niečo, čo tu ešte nebolo. Musí sa tomu nechať tá skvelá grafika *-* Vážne som sa na toto anime moc tešila, ale postupne som začínala byť čoraz viac sklamaná, čo sa týka moc rýchleho spádu deja a jeho rozvíjania úplne iným smerom ako by som chcela. A to by sa ešte dalo, lenže od polovičky, kedy na scénu nastúpila druhá hra, tak to šlo dolu vodou... Mňa to skôr sklamalo, lebo tá druhá 'časť' to teda dosť pokazila .__. Aspoň teda pre mňa ._.

2 SNSTeam - Shiori SNSTeam - Shiori | Web | 16. září 2013 v 17:23 | Reagovat

[1]: Njn - v půlce to šlo pěkně do kytek - to už prostě nebylo SAO, ale ALO :D A bylo to dost divný - mohli to v tom SAO nechat dýl a trošku rozvětvit děj :)

3 Yumi-chan15 Yumi-chan15 | Web | 17. září 2013 v 16:18 | Reagovat

Sword Art Online jsem očekávala jako velkou pecku, na kterou bych ráda koukala od rána do večera. Zklamala jsem se, a to hodně :D
Grafika byla nádherná, zdržela mě snad 5 dílů. Jenže námět a příběh už mě tolik nelákal, jak jsem si původně myslela ://
Koukat se na to do konce bych nemohla, protože když jsem četla ty články se zklamáním ohledně příběhu, vím že bych na to nervy neměla :D
---
Zájem o vzájemnou propagaci mám :)
Jenže čas nějak nebyl a můj zdravotní stav taky není žádná sláva :/ Obrázek který jsi /Shiori/ chtěla, ti pošlu ještě dneska ;)

4 beepinka beepinka | Web | 18. září 2013 v 12:36 | Reagovat

Super recenze :) já jsem na SAO koukala,když vycházelo...super anime!:3 chci pokračování >< :D

5 Nataly ^^ Nataly ^^ | Web | 18. září 2013 v 18:56 | Reagovat

Po prečítaní tejto recenzie som normálne musela zatvoriť ústa, lebo som si ani neuvedomila, ako na to čumím s otvorenou tlamou :D Toto anime musím vidieť! Znie to absolútne geniálne a ten dej ma hneď zaujal.. ^^

6 Destel Destel | Web | 21. září 2013 v 10:08 | Reagovat

Mě se tak nějak příčí tohle anime nazývat nejlepším za rok 2012. Pro mě tam byly i lepší. Přesto se mi líbilo, i když mě ta druhá část trochu zklamala.

7 SNSTeam - Shiori SNSTeam - Shiori | Web | 21. září 2013 v 10:54 | Reagovat

[6]: Já ho taky nenazvala nejlepším, ale nejpopulárnějším, protože to je pravda. Každý o tom psal, každý to chtěl vidět a každý to chtěl cosplayovat :D A všichni to chtěli hrát :D:D

8 Destel Destel | Web | 21. září 2013 v 13:09 | Reagovat

Jo, tak to se omlouvám. Nějak jsem si to v hlavě přehodila. Ale i v tom původním zněním jsem to nemyslela zle vůči tobě. Ono tyhle žebříčky, nejlepší a nejpopulárnější musel někdo podle něčeho sestavit (zjistit). Takže jsem se spíš ohrazovala vůči tomu obecnému zařazení tohoto anime mezi ty nejlepší (jelikož už jsem se s tím setkala víckrát).
To, že je tohle anime populární, to nepopírám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama