VYMĚŇTE SI S NÁMI IKONKY

(něco jako spřátelení, ale trochu jiné)

[PARADISE KISS] - Recenze

18. září 2013 v 20:42 | Shio Usami Akira |  Recenze - anime


Název: Paradise Kiss
Alternativní názvy: parakiss, パラダイス・キス
Typ: TV série
Rok vydání: 2005
Počet dílů: 12
Stav: dokončeno
Vysíláno: 14.10.2005 - 30.12.2005
Hodnocení: 8.02/10 (myanimelist.net)

Tohle místo, které vypadá jako sklep ... nazývají ateliérem.


Příběh:

Yukari Hayasaka je obyčejná japonská dívka, která studuje prestižní střední školu v Tokiu. V době, kdy se příběh začíná odehrávat má před závěrečnými zkouškami - proto navštěvuje noční školu, kde pečlivě, aby se dostala na vysněnou univerzitu. Problém je však v tom, že vysněná není pro ni, ale její matku, která sama v životě ničeho nedosáhla, takže po svých dětech chce jen ty nejlepší výsledky. Samotná Yukari vlastně ani neví co chce, a proto matku na slovo poslouchá, protože stejně nemá cíl, ze kterým by šla. Jednoho dne se však stane něco, co jí naprosto změní život. Na přelidněné ulici na ni začne hulákat týpek, který pořád dokola opakuje, že je naprosto ideální. Yukari mu ale rázně ukáže, že o nic nemá zájem a přestane ji obtěžovat, když se na jejího pronásledovatele otočí, spatří šíleně oblečeného punkera a okamžitě se poleká a začne utíkat pryč. Ke její smůle však ve vší nepozornosti vrazí do záhadné ženy a poté omdlí. Probudí se na úplně neznámém místě plném neznámých lidí, které v životě neviděla a nejspíš ji unesli. Po chvilce však zjistí, že je to skupina studentu z umělecké školy, kteří hledají modelku pro jejich závěrečnou práci - šaty. Yukari okamžitě odmítne, protože se musí připravovat na zkoušky a na pitomosti prý čas nemá. Odejde, ale ve všem tom vzteku a zmatení si nevšimne, že jí vypadl studentský průkaz, kvůli kterému se tam bude muset vrátit. Yukari si pomalu začíná uvědomovat, že možná tohle by mohl být její sen a čeká ji těžké rozhodnutí - univerzita nebo modeling? Co na to však řekne její přísná matka?

Názory:

SHIORI: Hned jak sem tohle anime uviděla, okamžitě sem si ho zamilovala. Mám ráda anime, které se věnují nějakému umění (hudba, návrhář, malíř..). Navíc je Paradise Kiss od stejné autorky jako anime Nana, takže si asi dokážete představit, co můžete očekávat. Příběh mě naproto chytil za srdce a já ty díly hltala jako blázen. Kresba je opravdu jedinečná a soundtracky úžasné. U tohoto anime se nasmějete, ale i nabrečíte - nic pro citlivky, ale určitě to doporučuju.

Blackie~: SRDCOVKA! Prostě jasná ! Anime stvořené pro mě :) Hudba byla úžasná a navíc umělecké téma bylo dokonalé. Tvorba šatů~ Úžasné postavy, božské písničky, dojemné i srdcervouucí momenty *¬* A jako třenička na dortu George ♥


Ukázka z anime:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Cyberr Tek Cyberr Tek | Web | 18. září 2013 v 23:15 | Reagovat

Kanda byl kunďas :DD
Paradise Kiss byl zajímavý, ale asi ne moc žánr pro mě :D Asi jsem to celé nepochopila :-| xD

2 Coco Cherry Coco Cherry | E-mail | Web | 19. září 2013 v 12:04 | Reagovat

jedno z prvych anime co som kedy sledovala :D opening si pametam doteraz na tu pesnicku skratka neviem zabudnut. je to uzasne dievcenske anime hlavne pre dospievajuce typy :D doporučujem

3 Ryuu L Ryuu L | Web | 19. září 2013 v 20:49 | Reagovat

toto anime mám strašne rada :) a film ani nehovorím :3 myslím, že je čas sa na to pozrieť znova! :D

4 Momo-chan Momo-chan | Web | 19. září 2013 v 22:32 | Reagovat

Ja som to milovala, tiež som to kukávala - v niektorých pasážach som sa proste modlila, aby mi nevtrhol pri pozeraní niekto do izby. Už je to celá večnosť, čo som to videla :D Veď to bude už viac ako 5 rokov :D no pekne :)

5 Cyberr Tek Cyberr Tek | Web | 20. září 2013 v 9:57 | Reagovat

já chcu tééééž :DDDD

6 Michio Michio | Web | 20. září 2013 v 11:39 | Reagovat

Paradise kiss je srdovka nad srdcovky :) znám jen velmi málo anime, které by se mu vyrovnaly (a to většinou čistě romantické anime nevyhledávám a nedívám se na ně) .) stejně jako Nanu - PK se musí každému vryt do paměti a udělat na něj neskutečný dojem

7 Destel Destel | Web | 21. září 2013 v 9:41 | Reagovat

O tomhle anime jsem ještě neslyšela, což mě docela zaráží. :D A zaujalo mě to natolik, že na to jdu hned mrknout. :D

Jinak Watamote překládá skupina Sunsub, kterou mám obzvlášť ráda, jelikož jsou jejich překlady opravdu kvalitní. Nebo aspoň vypadá, že si na tom dávají obzvlášť záležet.
Většinou si překlady hledám přes akihabaru a pokud chci hardsub, doklikám se na stránky přímo překladatelské skupiny. Dneska už jen vyjímečně najdu jen titulky, většinou jsou dostupné i hardsuby.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama